ظاهر شدن خط و خش روی بدنه ماشین برای هیچکس خوشایند نیست و بسیار آزاردهنده است زیرا جلوه زیبای ماشین را از بین می‌برد و باعث کاهش ارزش آن می‌شود. اما با لیسه گیری می‌توان همه خط و خش‌های سطحی که روی بدنه ماشین ایجاد می‌شوند را از بین برد و سطح صاف و یکدست بدنه را بازگرداند. درواقع لیسه گیری یا لیسه کشی ماشین با موادی خاص انجام می‌شود و ترمیم خطوط روی بدنه ماشین را به همراه دارد. در ادامه به معرفی لیسه گیری ماشین، مزایا و معایب و هزینه آن می‌پردازیم.

آشنایی با لیسه گیری خودرو

لیسه گیری روشی مفید و کارآمد برای حذف خط و خش‌های سطحی ایجاد شده روی بدنه ماشین است و به بهبود ظاهر خودرو منجر می‌شود. هنگامی که سطح بدنه ماشین بر اثر عوامل مختلف مانند برخورد با اشیا تیز یا تصادف دچار خراش و خط می‌شود، به ترمیم نیاز پیدا می‌کند که با لیسه گیری می‌توان این هدف را به بهترین نحو انجام داد. در این روش مواد لیسه گیری به‌صورت پودر یا پاست در قسمتی که خط و خش ایجاد شده است قرار داده می‌شوند و سپس با ابزارهای مخصوص ازجمله ابزاری به نام لیسه، سطح ترمیم شده صاف و یکدست خواهد شد. درصورتی که فرایند لیسه گیری بدنه ماشین به درستی و مطابق اصول انجام شود، خراش‌ها به خوبی پوشش داده می‌شوند و بدنه ماشین جلوه طبیعی و اولیه را به خود خواهد گرفت و تغییرات آن تقریبا قابل تشخیص نخواهد بود. در این روش شکاف و خراش‌های ایجاد شده رو سطح ماشین در چند مرحله با رنگ و مواد مخصوص پوشش داده می‌شوند و این فرایند تا زمانی که سطحی صافی و همسان با سایر قسمت‌های بدنه ایجاد شود تکرار خواهد شد و در نهایت با سمباده زنی و پوشش با یک لایه براق کننده، خط و خش‌ها محو شده و بدنه ماشین مانند روز اول می‌شود.

مراحل‌ لیسه گیری خودرو

برای دریافت بهترین نتیجه از لیسه‌ گیری ماشین لازم است که همه مراحل به صورت دقیق انجام شود و نکات و اصولی را قبل و بعد لیسه گیری رعایت کرد. در ادامه مراحل لیسه گیری خودرو بیان شده است.

  1. مرحله اول: در اولین مرحله از لیسه کشی، قسمت‌هایی از خودرو که خط و خش دارند با الکل یا مواد شوینده به خوبی تمیز می‌شود تا علاوه‌بر تشخیص بهتر عمق و شدت خط و خش‌ها، آمادگی لازم برای لیسه‌ کشی نیز پیدا شود.
  2. مرحله دوم: سپس برای افزایش دقت در فرایند لیسه گیری، خط و خش با استفاده از مارکر یا مداد لیسه نمودار می‌شود.
  3. مرحله سوم: در این مرحله با استفاده از موادی هم رنگ با بدنه خودرو که به‌صورت پودری یا پاست هستند، خط و خش‌ها پوشش داده می‌شود.
  4. مرحله چهارم: سپس با استفاده از تجهیزات مخصوص مثل فایل لیسه، سطوحی که با مواد پوشش داده شده است صاف و یکدست می‌شود.
  5. مرحله پنجم: در مرحله آخر برای حفاظت از نقاط لیسه گیری شده و افزایش دوام و ماندگاری آن‌ها از پرایمر استفاده می‌شود و این قسمت‌ها پولیش کاری می‌شود.

مزایا و معایب لیسه گیری خودرو

لیسه گیری بدنه خودرو نیز مانند دیگر رو‌ش‌های ترمیم بدنه خودرو مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • مزایای لیسه گیری ماشین

تشخیص لیسه گیری درصورت انجام صحیح و با دقت، دشوار است.

این روش باعث بهبود و زیبا شدن ظاهر ماشین می‌شود.

لیسه‌ گیری اتومبیل هزینه کمتری نسبت به روش‌های ترمیمی دیگر دارد.

لیسه کشی به ترمیم خراش‌های سطحی کمک می‌کند و به رنگ اصلی بدنه آسیب وارد نمی‌کند.

انجام فرایند لیسه‌ گیری ماشین در زمان کوتاه‌تری انجام می‌شود.

  • معایب لیسه گیری ماشین

با این روش تنها می‌توان خط و خش‌های سطحی را از بین برد و برای آسیب‌های عمیق چندان مناسب نیست.

اگر لیسه‌ گیری به صورت حرفه ای و به درستی انجام نشود، امکان آسیب به رنگ خودرو وجود دارد.

لیسه گیری روشی تخصصی است و انجام صحیح آن نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد.

هزینه لیسه گیری

از آنجایی که در فرایند لیسه گیری خودرو تنها به حذف خط و خش‌های سطحی و جزئی پرداخته می‌شود و مواد زیادی مصرف نمی‌شود، بنابراین هزینه این روش ترمیمی بسیار معقول و کمتر از روش‌های دیگر است. در هر صورت عوامل و فاکتورهای مختلفی هزینه لیسه گیری خودرو را مشخص می‌کنند و نمی‌توان مبلغ مشخصی را برای قیمت ترمیم همه خودرو‌ها به این روش بیان کرد. برای مثال میزان خط و خش‌های ایجاد شده روی سطح بدنه و عمق آن‌ها یکی از عوامل اصلی تعیین کننده هزینه لیسه گیری است. هر چه خراش‌های ایجاد شده در سطح بدنه ماشین بیشتر و عمیق‌تر باشد، به مواد بیشتر و صرف زمانی طولانی‌تر برای ترمیم نیاز خواهد داشت و هزینه آن افزایش پیدا می‌کند. کیفیت موادی که برای پرکردن خط و خش‌های روی بدنه خودرو استفاده می‌شود متفاوت است و باتوجه به کیفیت مواد مصرفی، هزینه لیسه‌ گیری مشخص می‌شود. همچنین عامل موثر دیگر در تعیین هزینه لیسه گیری، منطقه جغرافیایی انجام این فرایند است زیرا دستمزد انجام این کار در مناطق جغرافیایی مختلف متفاوت است. همچنین مجموعه‌ها و افرادی که در زمینه لیسه گیری خودرو فعالیت دارند، سیاست‌های قیمت‌گذاری مختلفی برای انجام این کار دارند.

لیسه گیری حرفه‌ای ماشین

لیسه کشی ماشین یکی از روش‌های تخصصی و حرفه‌ای برای ترمیم و بازسازی بدنه خودرو‌هایی است که در اثر حوادث مختلف دچار خط و خش شده‌اند و برای انجام این فرایند به استفاده از مواد و تجهیزات خاصی نیاز است. همچنین لیسه گیری خودرو در طی چند مرحله مختلف انجام می‌شود که لازمه اجرای صحیح و اصولی آن، آموزش دیدن و داشتن تخصص و مهارت کافی است. برای لیسه گیری حرفه ای خودرو لازم است آشنایی و تسلط کاملی نسبت به همه مواد مصرفی، انواع رنگ‌ها، تجهیزات استفاده شده و انجام صحيح همه مراحل آن پیدا کرد. زیرا درصورت عدم وجود تخصص و مهارت کافی نه تنها ظاهر خودرو بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه امکان آسیب به رنگ اصلی بدنه نیز وجود دارد. بنابراین برای لیسه گیری ماشین بهتر است که ابتدا در این زمینه آموزش دید و به مهارت کافی دست پیدا کرد تا بتوان شاهد نتایجی رضایت‌بخش بود.

نتیجه‌گیری

لیسه گیری یکی از روش‌های ترمیم و بازسازی بدنه خودرو است و باعث حذف خط و خش‌های سطحی از روی بدنه ماشین می‌شود. در این روش با استفاده از مواد و تجهیزات مخصوص، خراش‌هایی که در اثر عوامل مختلف روی بدنه ایجاد شده است پوشش داده می‌شود و ظاهر بیرونی ماشین یکدست شده و به ظاهر زیبای اولیه خود می‌رسد. ازجمله مزایای لیسه کشی ماشین می‌توان به هزینه کم، بهبود و ترمیم بدنه، فرایند کوتاه و تشخیص دشوار آن اشاره کرد و این روش معایبی مانند نیاز به تخصص و مهارت و امکان آسیب به رنگ اصلی درصورت انجام ندادن درست آن نیز دارد.